Een trap en een kapstok.

Een renovatie van een oude hal.
Een kleine hal bij de voordeur. Een trap leidt naar boven en een korte gang gaat naar de deur van de keuken. De klassieke trap was smal en had een dikke houten paal op de plaats waar de leuning begon. Die paal maakte de ruimte heel klein. De wens was om de smalle trap te vervangen door een bredere trap en de ruimte van de hal veel opener te maken.
De trap is geheel gemaakt van meranti multiplex en ter plaatse samengesteld.

overstekende_delen_van_de_traptreden trap_met_schoenenkastje
De treden zijn veel breder gemaakt en de extra breedte hangt vrij in de ruimte. Daardoor is de trap veel ruimer geworden en is het zicht vanaf de keukendeur toch heel open. Er is geen leuning meer onder aan de open kant van de trap. Onder de overstekende delen van de trap is voorzien in een schoenenkastje op zithoogte.

kapstok_vanaf_de_zijkant kapstok_frontaal
De kapstok is gemaakt van hetzelfde materiaal als de trap en aan de voorkant van het mutsen en sjalenvak voorzien van een gelijmd glazen kunstwerkje. De vorm sluit aan bij de stijgende lijn van de trap.

schoenenkastje_cq_zitbankje trap_ frontaal
Op deze foto's is goed te zien hoe de afgeronde treden oversteken. De trap wordt er heel breed door en de algehele indruk blijft toch heel open. Ook is hier te zien hoe de vorm van het schoenenkastje zich om het hoekje van de muur vormt.

traphekje_boven hangende_trapleuning
Boven is het trapgat een heel stuk groter gemaakt. Daar is een nieuw houten paaltje voor gedraaid die tevens het glazen kunstwerk van steun voorziet. Onder aan het plafond van de hal hangt een kleine trapleuning. De vrij naar beneden stekende pijp is voorzien van een houten knop die je gemakkelijk vast kunt grijpen. Precies de steun die je soms even nodig kunt hebben.
Meubelontwerp, lichtontwerp, webdesign en andere creaties van Hans van der Hoeven, Liesbospark 28, 4813HV, Breda. www.hhdesign.nl, info@hhdesign.nl of vul dit formulier in.


© HHdesign.Webmaster: HHdesign.