Een theaterstoel.


Stel, je hebt een ronde hoge zaal, die omgebouwd gaat worden tot een theaterzaal.

Voorstel: maak een spiraliserend looppad aan de binnenkant van de toren met een zo vlak mogelijk verloop.

Het materiaal hiervoor is staalplaat om met zo min mogelijk dikte voldoende sterkte en stijfheid te creeren. Maak dan aan de binnenkant van dit looppad een rij stoelen die meespiraliseerd met het looppad.

Deze stoelen zijn zodanig draaiend opgehangen aan de constructie dat ze vanaf de achterkant te bereiken zijn als hij niet bezet is en als je er op gaat zitten naar het centrum van de toren gericht is. Op die manier komt de volledige binnenkant van de buitenschil van een ruimte vol te staan met stoelen die allemaal te bereiken zijn vanaf het spiraliserende looppad daarachter.
Niemand kan voorlangs de stoelen lopen. Ideaal in een theater met snel wisselende of doorlopende voorstellingen.

Lopende mensen tijdens de voorstelling kunnen dan wel wat geluid maken maar nooit 'door het beeld' lopen.
theaterzaal
In een ronde zaal met een diameter van 18 meter en een hoogte van 10
meter is er dan wel plaats voor 200 mensen die allemaal op de eerste rij zitten.

theaterstoel opgevouwen van achter theaterstoel uitgevouwen van achter
Op deze foto ziet u de stoel in opgevouwen toestand vanaf achteren, dus zoals u hem zou benaderen als u wilt gaan zitten. En hier is de stoel uitgevouwen, gezien vanaf de zelfde plaats.theaterstoel vanaf zijkant theaterstoel vanaf zijkant opgevouwen
Gezien vanaf de zijkant: iedereen heeft zijn eigen armleuningen.

De stoel kan op een eenvoudige manier bediend worden. Als de stoel is uitgevouwen dan kun je simpelweg de leuning naar voren duwen. Hij scharniert dan tegen de zitting aan. Vervolgens trek je de stoel aan de achterkant omhoog. De armleuningen scharnieren dan naar voren en komen bijna tot de vloer. Het is dan een heel klein pakketje geworden. Vervolgens kan de opgeklapte stoel draaien op de excentrisch staande poot, zodat er een vrij looppad ontstaat. Het weer uitvouwen van de stoel is even eenvoudig. Simpelweg dezelfde bewegingen herhalen in omgekeerde volgorde, nadat je naar voren gelopen bent.


En dan: genieten van de show. Iedereen zit op de eerste rang.Meubelontwerp, lichtontwerp, webdesign en andere creaties van Hans van der Hoeven, Liesbospark 28, 4813HV, Breda. www.hhdesign.nl, info@hhdesign.nl of vul dit formulier in.


© HHdesign.Webmaster: HHdesign.